Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG betalar igen pengar efter felet

Foto: Patrick Sjöö/TR Bild
Foto: Patrick Sjöö/TR Bild

ATG har tagit beslutet att betala tillbaka alla pengar som spelades i det V4-lopp i Berlin där det var fel i startlistan.
– Det känns rätt att behandla våra kunder på det här sättet, säger Peter Wallin på ATG.

Publicerad:

Det var i söndags som jägersrohästen Asajj T.Dream fanns med i ATG:s startlistor som favorit i V4 i Berlin. Den som spelade hästen fick istället 47-oddsaren Royal Blue.

– Vi fick en datafil från Tyskland med hästarnas registreringsnummer. De matchas då automatiskt med det svenska sportsystemet. Nu var det en häst som är i tillfällig träning i Tyskland som hade fått en felaktig siffra inskriven. Då blev det en helt annan häst i startlistan, berättar Peter Wallin.

Det här är andra gången det händer med samma häst. Även i april gick det att spela Asajj T.Dream trots att hästen inte startade.

– Vi har upptäckt det. Det var förmodligen då det manuellt hade knappats in fel nummer och har sedan legat kvar, säger Wallin.

• Vad händer nu?
– Om ett sådant här fel upptäckts innan loppet körs så stängs spelet stängt och man betalar tillbaka insatserna. Men efter att loppet gått har ATG ingen skyldighet eller rättighet att rätta till resultatet. Men i det här fallet gör vi det ändå.

• Ni betalar tillbaka pengarna?
– Ja, vi har bestämt oss att göra det. Alla som spelat V4 eller spelat i det aktuella loppet får tillbaka sina insatser. De som vunnit behåller givetvis sin vinst. Vi har lärt oss något av det här och måste skapa bättre kontrollsystem när vi får uppgifter från andra länder, säger Peter Wallin.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS