Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG:s partner ger rabatt

Foto: null
Supporttjänsten för bettingsajten pferdewettten.de bekräftade att spelen skedde rakt in i den svenska ATG-poolen. Och Travrondens reporter kunde göra flera spel på olika spelformer och fick fem procents återbetalning av insatsen.

Här är bevisen för att en utländsk partner bryter mot ATG:s avtal. Tyska pferdewetten.de tillåter spelare från andra länder än Tyskland att spela på svenska lopp – och ger rakeback till sina kunder.

Publicerad:

Spekulationerna har varit många. Vinstutbetalningar till belgiska, tyska, sydafrikanska, amerikanska och inte minst estländska spelkonton har länge svidit i ögonen på svenska spelare.
Misstanken om så kallade rakebacks har funnits – trots att ATG redan 2014 gick ut och sade att man stoppar rakeback gen­om att skriva in förbud mot det i utländska avtalen.
– Det är en brist att ett uttryckligt förbud mot rabatter inte funnits i de nuvarande avtalskonstruk­tionerna, sa ATG:s vd Hans Skarplöth till Travronden då (2014/nummer 13).

”Inga rabatter får erbjudas”
I samband med de aktuella misstankarna mot, och den pågående utredningen av, belgiska konton hos PMU Belge uttalades sig ATG:s informationschef Patrik Brissman den 13 oktober – det vill säga för två veckor sedan – i Expressen. Av vad han säger kan man förutsätta att alla avtal nu är ändrade.
– I avtalen med våra internationella partners framgår det att inga rabatter får erbjudas kunder, att kunder inte får rekryteras utanför respektive lands gränser och att allt spel från internationella partners måste följa våra vadhållningsbestämmelser. Det finns i dag inga bevis på att utländska kunder spelar med rabatt eller att kunder från Sverige spelar via en internationell partner, sade Patrik Brissman till Expressen.
Travronden kan nu avslöja att åtminstone en partner till ATG bryter mot flera av de punkter Patrik Brissman tar upp.
Det Maltabaserade bolaget NetX Betting Limited har tre spelsidor till kunder: www.pferdewetten.de, www.betbird.com (som är en engelskspråkig variant av www.pferdewetten.de) samt www.lotos-wetten.de. På de två förstnämnda kan svenska kunder registrera sig – och spela på svenska lopp inom loppet av några minuter. Detta direkt in i ATG:s spelpooler via ATG:s utländska partner Hamburger Trab-Zentrum. 

Bevis för spel i poolen
Det framgår varken på www.pferdewetten.de eller på ATG:s hemsida att det finns ett partnerskap via Hamburger Trab-Zentrum – den uppgiften har dock Travronden fått bekräftat av en person med insyn i de internationella partnerskapen. Supporten på www.pferdewetten.de uppger också, när Travronden ställer en rak fråga, att partnerskapet existerar samt att spelen går in i de svenska poolerna. Detta bevisas även via ett tidigt vinnarspel gjort den 25:e oktober på lopp sex på Bro Park: Innan spelet gjordes var omsättningen i platspoolen på ATG uppe i 310 kronor, sju minuter efter att spelet för 25 euro hade lämnats in var omsättningen uppe i 552 kronor. 
På pferdewetten/betbirds hemsida annonseras det med en stor banner att spelarna får fem procents omsättningsbonus/rakeback om man spelar V75, V86, V64, V65, V5, V4, LD, DD.
Detta bekräftas via fem spel gjorda den senaste veckan: Ett den 24 oktober till Bodens V64-tävlingar och fyra spel den 25:e oktober där det spelades till Rättviks LD-omgång, Rättviks V5-omgång och Eskils­tunas V64:a respektive DD-omgång. Samtliga spel gjorda i Bromma av en svensk person med ett svenskt bankkonto.
Rakebacken på fem procent av insatsen betalas ut när resultatet är redovisat, vilket supporten på www.pferdewetten.de också är öppen med.
I det här fallet handlar det om totalt 6,35 euro fördelat på fem spel/utbetalningar. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.