Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Atlanta föll på Tioga Downs

Foto: Maria Holmén/TR Bild
David Miller körde Custom Cantab till en överraskande seger. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Storfavoriten Atlanta gav upp i ledningen och svenskhoppen tog till fel gångart. Årets upplaga av Joie de Vie en överraskande vinnare.

Publicerad:

Åke Svanstedts Darling Mearas var på väg mot ledningen när hon galopperade bryskt i ingången till första sväng. Hon tog med sig Nancy Johanssons Manchego och Dream Together i fallet och i stället kom Atlanta till spets.

Storfavoriten såg sedan ut att gå mot segern i söndagens stolopp på Tioga Downs, men Custom Cantab (e. Mr Cantab) ville annat. David Miller körde fram Christopher Beavers sto utvändigt om Atlanta före slutkurvan och på upploppet var det sedan spel mot ett mål i kampen om segerchecken på 66.000 dollar.

Fyraåriga Custom Cantab gick enkelt undan med drygt tre längder och vann på 1.09,6 före Dream Together och Svanstedts andra häst i loppet, Plunge Blue Chip. Atlanta kroknade däremot helt och var sexa i mål – nästan åtta längder bakom vinnaren.

Nyzeeländsk vinnare

I Crawford Farms lopp för högsta klassen gick segern till åttaårige Speeding Spur (e. Pegasus Spur) som vann efter en vass spurt från vinnarhålet. Den nyzeeländske hingsten kom nyligen till Nordamerika och Linda Toscano och tog nu första segern för sin nya tränare.

Förstapriset var 74.000 dollar och segertiden skrevs till 1.10,1 – nytt banrekord för klassen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS