Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Atlanta vann storloppet – på kanadensiskt rekord

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Atlanta i sin tidigare regi. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Hannelore Hanover travade kanadensiskt rekord i försöken till Armbro Flight Stakes förra veckan. Men rekordet blev inte långlivat. I lördagens final var hennes stallkamrat nämligen ännu snabbare.

Publicerad:

Fartfesten var tidigt ett faktum och halva distansen travades efter 1.07,4. Då hade Hannelore Hanover, som jagade sin fjärde raka seger i storloppet på Mohawk, just övertagit ledningen. En position som hon och Matthew Kakaley dock inte fick behålla särskilt länge.

För när den sista svängen närmade sig gjorde Yannick Gingras slag i saken med Ron Burkes andra stjärnsto. En makalös kurva senare var Atlanta (e. Chapter Seven) ensam vid början av upploppet. Där närmade sig sedan Weslynn Dancer undan för undan, men Atlanta höll undan till seger på 1.08,6 – en tiondel fortare än Hannelore Hanovers kanadensiska rekord från försöken.
– Hon kan trava fortare i kurvorna än på rakorna. Hennes acceleration är overklig, sade Gingras i vinnarcirkeln.
– Hon gick från noll till hundra på tre steg och är en enastående märr. Förhoppningsvis får vi ett fantastiskt år och jag ser redan fram emot nästa.

Atlanta, som är uppfödd av svenske Stefan Balazsi, belönades med närmare 130.000 dollar för segern. Tvåa i mål var Weslynn Dancer som i sin tur följdes av Top Expections, medan Hannelore Hanover fick nöja sig med femteplatsen. Åke Svanstedts Plunge Blue Chip var inkvalad, men kom inte till start.

Bronspeng för Engblom

I finalen av Goodtimes Stakes för treåriga hästar blev det favoritseger genom Pilot Discretion (e. Muscle Hill). Tony Alagnas häst travade 1.10,1 och är fortsatt obesegrad efter sex starter.

Tvåa i mål var Forbidden Trade och tredjeplatsen gick till Per Engblom. Hans Super Schissel var bara ett huvud från segern efter att ha avslutat sista fjärdelen snabbast av alla.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS