Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Atle Hamre kan blir tränare igen – nu i Frankrike

Foto: TR BILD
Atle Hamre hoppas på tränarlicens i Frankrike. Foto: TR BILD

Atle Hamre är livstidsavstängd från travsporten i Norge, men nu har han via advokat hittat en öppning. Den kan leda till tränarlicens i annat land...

Publicerad:

Det är Trav Og Galopp-Nytt som skriver om Atle Hamres framtidsplaner. Hemma i Norge är han avstängd på livstid sedan 2009. Men nu hoppas Hamre på fransk tränarlicens istället. Han har tillsammans med sin advokat Nils Chr Nordhus hittat misstag som DNT (Norska Travförbundet) gjort tidigare under det här fallet, vilket kan öppna vägen för en tränarlicens i annat europeiskt land för Hamres del. Han har redan sökt tränarlicens i Frankrike.
– Min ansökan om tränarlicens i Frankrike är under behandling i det franska travförbundet. Jag har påskriven adress i Frankrike och varit på två intervjuer. Signalerna som jag fått är att en licens ligger runt hörnet, säger Atle Hamre Till TGN.

Direktören för det franska förbundet, Guillaume Maupas, bekräftar för TGN att Hamre har sökt tränarlicens i Frankrike.
– Jag kan bekräfta att hans licensansökan är under behandling hos våra licensmyndigheter. Men Hamres licens kan bara bli godkänd om polismyndigheten för travlopp och spel har givit sitt godkännande. De sorterar under inrikesministeriet och vi väntar på ett besked därifrån just nu.

Atle Hamre har även sökt om benådning för sitt livstidsstraff i Norge.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS