Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avslöjar: Kuskvalet ett test inför Elitloppet nästa år

Foto: Micke Gustafsson
Björn Goop Foto: Micke Gustafsson

Björn Goop kör Bold Eagle i Prix de Bretagne i morgon.
En styrning som kan leda till ytterligare samarbete.
– Det här är lite av ett test inför Elitloppet 2018, säger Pierre Pilarskis agent Francois Jamier.

Publicerad:

Bold Eagles följeslagare Franck Nivard råkade ut för en olycka i fredags. Efter att ha ramlat ur sulkyn och undersökts av läkare har han blivit beordrad vila, vilket den franska tidningen Le Parisien skrivit om.

Därmed stod Bold Eagle utan kusk inför morgondagens Prix de Bretagne. Efter att ägaren till Bold Eagle, Pierre Pilarski, fått tag i Björn Goop under eftermiddagen bekräftades spekulationerna och uppgifterna som bland annat Sulkysport och Travrondens korrespondent Gerard Forni uttryckt under eftermiddagen.

"Bra möjlighet till fortsatt förtroende"

Pierre Pilarski twittrade ut att ordinarie kusken Franck Nivard kommer att vara tillbaka i sulkyn bakom Bold Eagle i Prix du Bourbonnais – B-loppet som körs 10 december. Travronden kan dock avslöja att morgondagens lopp kan vara starten på ett samarbete mellan Pilarski och Björn Goop.
– Om Björn lyckas bra i morgon, såväl med resultat som utförandet i sulkyn är det en mycket bra möjlighet för honom att få fortsatt förtroende i skandinaviska storlopp i framtiden, säger Pierre Pilarskis svenskstationerade agent Francois Jamier.
Elitloppet 2018?
– Ja, precis. Man kan säga att det här är lite av ett test inför Elitloppet nästa år, samtidigt vill jag påpeka att det är lång väg dit – men det här finns i tankarna.
 

FAKTA

Pierre Pilarski

Ålder: 56
Bor: Utanför Lausanne i Schweiz
Familj: Gift med Barbara Pilarski och har barnan Charlotte, Paul, Hugo, Emma och Jeanne.

Framgångsrik franchisetagare inom snabbmatsbranschen, har amatörlicens och äger bland annat Bold Eagle.

LÄS MER: https://www.travronden.se/nyheter/sport/superhastens-agare-som-vill-dela-gladjen-med-alla-104869

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS