Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avslutar med värdighet?

Foto: HANOLD/ALN
Petter Karlsson har vunnit 13 lopp i Visby i år. Foto: HANOLD/ALN

Tvåa i kuskligan, en snygg femling och en rejäl självförtroendeboost. Visbys tävlingssäsong 2015 har varit god mot Petter Karlsson och nu gäller det att avsluta med värdighet.

Publicerad:

Att hinna ikapp Thomas Jonsson, som leder kuskligan med 20 vinster mot Petters 13, går rent tekniskt att göra med två tävlingsdagar kvar.
Men det är inget som Petter Karlsson fokuserar på. Han är mest nöjd över att ha haft en väldigt utvecklande vår, sommar och höst på Gotland.
– Jag har fått köra många lopp, fler än på fastlandet, och det har varit nyttigt och självförtroendehöjande. Roligast var så klart femlingen för några veckor sedan, säger han. 
Att det blev full fokus på Visbytravet var egentligen inget han planerade. 
– Vi åkte över och vann med Gudrun K. i april och sedan vann jag även med bonusstyrningen, en amatörtränad (Runaway Lane reds. anm.). Jag tror faktiskt att det var tack vare den som flera andra amatörtränare började höra av sig. Mina framgångar i Visby har även gett mig fler styrningar på fastlandet, vilket känns riktigt kul, säger han. 
Pappa Hans Gudrun K. startar i V4-1 idag, men spårlottningen var inte nådig mot det formstarka stoet. 
– Hon är i bra slag just nu, men vill absolut vara med i främre träffen annars tar hon inte i som bäst. Härifrån kan hon säkert ta en slant, men jag tror att hon får svårt att vinna, säger han. 
Petter Karlsson har bara en egentränad uppsittning, resten är gäststyrningar och så här säger han lite kort om dem:
Endandover (V4-2) gav sig trots att hon fick bestämma i täten senast. Kanske var det distansen hon inte gillade. Jag har lite dålig koll på dagsformen, men hon är i alla fall snabb ut och rygg på Flo Rida Sea vore kanske inte så dumt.
Muscle Wall (V4-3) var en fin bekantskap senast. Underlaget påminde om tjällossning och hästen gjorde det bra i andra- och tredjespår mot rätt tuffa konkurrenter. Från fjärdespår behövs det klaff, han lär inte hitta andra ytter direkt så att säga, men löser det sig bara någorlunda har jag en häst som kan segerstrida.
International (V4-4) är gedigen, men har haft problem att slå stallkamraten Packleader under säsongen och den blir nog svår att slå om den hittar till ledningen. International är snabb ut och skulle kunna hamna långt framme direkt. Med smygare, helst på innerspår, är han vass på kortspeed. Senast fick han gå lite för tidigt.
Galilei Boko (lopp 5) hade häst i vägen senast och hade kanske kunnat vara tvåa bakom D'Laina senast. Det var en fin häst som vi får svårt att slå idag, men vi har bättre läge än senast och han kan öppna rätt hyggligt. Tvåa kan vi absolut vara.
Simb Monastic (lopp 7) hade lite problem med aktionen senast, men visade bra kapacitet. Tiden ska man inte stirra sig blind på, det gick väldigt långsamt under vägen. Med rätt klaff är hon säkert inte helt borta.
Simb Spira (lopp 8) har aldrig vunnit och gör det troligtvis inte idag heller. Hon lär fortsätta att nöta på till nya pengar.
Etell Sassy (lopp 10) har jag dålig koll på. Tärnan (lopp 11) har mött rätt bra hästar och kan få fint lopp härifrån. Det kan vara en rolig outsider.

FAKTA

Visbytravet

Visbytravet
621 91 Visby
0498-20 28 60
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 19,1 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 156 m

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS