Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avstängd för stallkörning – missar flera storlopp

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Frankrikes champion Jean-Michel Bazire har dragit på sig ännu en avstängning. Den här gången dömdes han till åtta dagars körförbud för så kallad stallkörning på Vincennes.

Publicerad:

I lördagens femåringslopp Prix Narquois hade Bazire norska hästarna Calina och Ghazi B.R. Han körde själv Ghazi B.R. som satt i andrapar utvändigt medan Calina följde med i rygg som trea i andraspår.

I sista kurvan gav Bazire ett tydligt tecken till David Thomain att attackera med Calina, stoet spurtade sedan till seger. Ghazi B.R. avslutade bra till andraplatsen men spurtade för sent.

Domarna på Vincennes gillade inte alls Bazires order till stallkamraten och gav honom åtta dagars avstängning (18-25 december).

Bazire missar därmed ytterligare flera stora lopp under vintermeetinget. Han har precis avtjänat en två veckor lång avstängning för att ha orsakat två omstarter med Cleangame i Nantes.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS