Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avstängd i tolv veckor

Foto: Montage: Patrik Nord
En ung lärling har blivit avstängd i hela tolv veckor. Foto: Montage: Patrik Nord

En lärling i 18-årsåldern har blivit avstängd i tolv veckor för felaktigt bruk av körspö.

Publicerad:

I loppet ifråga, som avgjordes på en travbana i Mellansverige, använde den aktuella lärlingen körspöet alldeles för flitigt. De minst tiotalet hårda drivningarna upploppet ned resulterade alltså i en avstängning på tolv veckor.

– Det var många och hårda slag och jag tog kontakt med lärlingen för att göra bedömningen om han/hon skulle köra något mer den här kvällen. Vi hade ett bra samtal och jag såg att lärlingen tänkte till och tog det hela på allvar, säger den aktuelle måldomaren.

Avstängningen träder i kraft från och med idag fredag. Den vikarierande banveterinären undersökte hästen efter loppet.

Ägaren till hästen var dock inte alls nöjd med vad han såg i loppet.

– Jag gav order om ett snällt lopp och absolut inte en resa i ”dödens” eller ute i tredjespår. Nu blev det tvärtom och det går inte att kompensera en dålig körning med att driva hästen på det här viset. Jag kan bara bekräfta att märken efter drivningen syntes väl vid besiktningen och vi får väl se vad det här leder till i den fortsatta utredningen, säger en besviken ägare till Travronden.

Den fortsatta gången är en eventuell anmälan till Jordbruksverket, som kan ta ärendet vidare till civil domstol.

INGEMAR STERNER

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS