Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Axel Jacobsen invald i Hall of Fame

Foto: Tommy Andersson/ALN/TR Bild
Axel Jacobsen med Frisky Frazer efter segern i Bjerke Cup 2000. Foto: Tommy Andersson/ALN/TR Bild

Dansk travsports Hall of Fame har fått en ny medlem. Bara dagar efter sin 70-årsdag valdes Axel Jacobsen in i den celebra skaran.
– Jag blir generad av alla fina ord, sade Jacobsen när han överraskades med beskedet innan söndadagens tävlingar på Charlottenlund.

Publicerad:

"Axel Jacobsen är Lundens 'nestor' efter en tränarkarriär med 40 säsonger sedan 1980. Under den perioden har han tagit två derbysegrar och sex championat", skriver Hall of Fame-kommittén i sin motivering.

En längre presentation av Jacobsens karriär går att läsa här och den innehåller förstås sin beskärda del om Frisky Frazer. Jacobsens stora stjärna vann 48 lopp och sprang in närmare sju miljoner danska kronor innan han gick till avel som elvaåring 2001. Förutom alla segrar ståtar Frisky Frazer med ett imponerande elitloppsfacit: fyra finalplatser på lika många framträdanden och som bäst trea bakom Gum Ball och Wesgate Crown 1997.

I år har Jacobsens stall tagit tio segrar och kört in nästan 400.000 danska kronor. 18 hästar finns på träningslistan och några planer på att sluta har han inte.
– Jag är så naiv att jag fortfarande tror att jag kan ta fram några stjärnor. Jag har massa fina unghästar i stallet och målet är att få en eller två nya topphästar, säger Jacobsen till Dansk Hesteväddelöb.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS