Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Axl Rose i topp

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Alessandro Gocciadoro segrade i grupp I-lopp med svenskuppfödde Axl Rose. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Efter tredjeplatsen i Treåringseliten på Sovalla var Axl Rose tillbaka som en vinnare igen i Neapel.

Publicerad:

Det var i grupp I-loppet Gran Premio Citta' di Napoli som Alessandro Gocciadoro sent under söndagskvällen tidigt kunde köra till spets bakom treårige Axl Rose (e. Love You). Sedan vann ekipaget bekvämt på 1.13,9a/2100 meter. Belöningen blev 57.966 euro och det här var hästens tredje stora seger så här långt. Han vann redan som tvååring det italienska uppfödningsloppet och tidigare i år grupp I-loppet Gran Premio Nazionale. Sammanlagt har hästen tagit åtta segrar på tio starter och tjänat nästan 300.000 euro. Han är uppfödd av svenskarna Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr.

I stoklassen av Gran Premio Citta' di Napoli (grupp II) gick det snabbare. Favoriten Audrey Effe (e. Up And Quick) segrade från ledningen för Andrea Farolfi på 1.12,3a/1600 meter. Det Walter Zanetti-tränade stoet tjänade 33.123 euro och även för hennes del handlade det om åttonde segern i tionde starten.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS