Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Axl Rose tillbaka med besked

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Alessandro Gocciadoro visade upp tre stjärnor i fin författning på fredagen. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Tre stjärnor – tre segrar. Alessandro Gocciadoro hade en lyckad fredagseftermiddag i Milano.

Publicerad:

Först ut av vinnarna var treåriga Amber Prad (e. Timoko) som återkom efter uppehåll. Stoet satte två världsrekord under fjolåret och krossade motståndet från dödens i fredagens comeback. Klockan i mål visade 1.13,3 över 1.650 meter.

Det efterföljande loppet var årets första försök till Breeders Course. Där var Axl Rose (e. Love You) fullkomligt överlägsen och vann på strålande 1.13 blankt över 2.250 meter.

Finalen av Breeders Course körs på Solvalla den 26 maj och dit har Axl Rose nu kvalat in. Hästens svenska uppfödare, Magnus Jernemyr och Johan Sjöstrand, har dock tidigare sagt att Sverige inte verkar finnas med i planerna för Axl Rose den här säsongen.

Gocciadoros tredje segrare för dagen var Vitruvio (e. Adrian Chip). Femåringen löste sin årsdebut på bästa sätt och vann på 1.11,3a/1.650 meter från andra par utvändigt.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS