Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Baek Nielsen med trio

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Unge Marc Baek Nielsen, född 1993, har tre hästar till start på V75-kupongen denna Derbydag i Danmark. En av dem är en av omgångens största favoriter.

Publicerad:

Det handlar om fyraårige holländaren Gentleman (V75-3), som kommer till start med två raka segrar.
– Hästen har svarat för starka insatser på sistone och verkar bara bli bättre och bättre. Han står fint inne i loppet och jag tror att Gentleman kan springa 1.14 över distansen. Gör han det, får de övriga vara riktigt bra för att slå honom. Det är min bästa vinstchans, säger tränaren som även sitter i sulkyn.
När det kommer till Need For Speed (V75-1) och Captain Morgan (V75-4), verkar det mer som att det handlar om platschanser.
– Need For Speed gjorde det riktigt bra senast och han trivs över distansen. Det är däremot några konkurrenter som ser starka ut och vinstchans har jag svårt att tro på, utan vi får sikta in oss på en plats bland de tre. Captain Morgan gjorde även han det bra senast. Kriteriet är stora målet för säsongen och tanken är att bygga upp honom, så vi kör i ryggar den här gången. Klaffar det kan han vinna, men platschans är väl mer troligt i ett vad det verkar, ganska tufft lopp.
Blir det några ändringar på någon av hästarna?
– Captain Morgan kommer gå med rycktussar för första gången och dessutom med lite lättare skor, berättar Baek Nielsen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS