Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Balfour var omöjlig att nå: "En fantastisk häst"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Balfour, Isabella Bergh och Kim Eriksson efter segern i Orebro Intn'l. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

En fin styrning av Kim Eriksson, en fantastisk insats av Balfour. Då var konkurrenterna i Orebro Intn'l chanslösa. – Det är tveklöst det största jag har vunnit, sade segerkusken efteråt.

Publicerad:

Kim Eriksson knöt näven den sista biten innan han slog ett par gånger i vagnen i ren glädje. Framför sig hade han Robert Berghs sexåring Balfour (e. Scipion du Goutier) som just hade pulveriserat motståndet i Orebro Intn’l.
– Jag är så ruggigt glad och tacksam just nu, sade kusken strax efter segern.
Efter en snabb start kunde Kim Eriksson köra sig till ledningen. Därifrån svarade kusken för en väl avvägd styrning som gjorde det omöjligt för en tapper Sauveur att gå i närkamp. 
– Jag gjorde väl inte så mycket egentligen, jag saboterade ju lite genom att köra till så pass redan på den första långsidan, det är jag inte nöjd med. 
– Det här är tveklöst det största jag har vunnit. Även om Eriksson var självkritisk till inledningen på loppet så kan han vara desto stoltare över de resterande 2.500 meterna. På den sista bortre långsidan hade Balfour nämligen skaffat sig en stor lucka till övriga fältet. Björn Goop och Sauveur attackerade via tredjespår och sög sig sedan allt närmare under slutsvängen – men det var omöjligt att nå Balfour trots att Sauveur travade de två sista varven på kilometertiden 1.11,5. Vinnaren travade 1.13,3/3.140 meter – ett nytt löpningsrekord i Orebro Intn'l.
Segern var värd 400.000 kronor. Balfour har därmed nästan fördubblat kontot vad gäller insprungna pengar och fuxen står numera på tio segrar på karriärens 24 starter.
– Han är en fantastisk häst och han har verkligen bevisat det nu, sade hästens skötare Isabella Bergh i vinnarcirkeln. 
När hon fick frågan om hur han skulle belönas svarade hon så här:
– Han är redan lite specialbehandlad. Han har en stor fin hage och får väldigt mycket uppmärksamhet. Han tycker om det! 
Bakom toppduon sprang Oskar Svanbergs Usain Henna in som trea.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS