Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Banrekord i Sverigedebuten

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Aramis Bar travade banrekord i sin debut på svensk mark. Nye tränaren Björn Goop satt själv i sulkyn när treåringen besegrade äldre konkurrenter på Åby. Nu väntar derbykval i Italien för hästen som nyligen köptes av bland andra Peter Forsberg.
– Jag tror att han kommer att stå sig väldigt bra där, sade Goop efter segern.

Publicerad:

Björn Goop ska delta i en kuskmatch i Cesena på tisdagskvällen. Dessförinnan hann han dock med att köra en häst vid Åbys lunchtävlingar och passande nog en italienare.

Nyförvärvet Aramis Bar (e. Napoleon Bar) ägs sedan i somras av bland andra Peter "Foppa" Forsberg och på tisdagen gjorde han sin första start i Sverige.

Goop gav treåringen en resa i andra par utvändigt och efter en attack i sista sväng vann italienaren med två och en halv längd före Budets Lasse. Segertiden skrevs till 1.14,4 över 2.640 meter – nytt banrekord.
– Han var bra. Han hade inte gått något fort jobb hemma utan bara tränat på. Han har känts fint, men behövde lite fart i kroppen. Det kändes jättebra, sade Goop efteråt.

Tisdagens start var ett led i matchningen mot de italienska derbyuttagningarna som avgörs 1 september.
– Jag ville gärna ge honom ett lopp hemma och känna hur han var, sade Goop.
– Det är jättebra treåringar där nere – som Axl Rose – men jag tror att han kommer att stå sig väldigt bra. Det känns som en jättefin häst.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS