Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bara delad seger...

Foto: TR BILD
Aubrion du Gers fick nöja sig med delad seger för Jean Michel Bazire. Foto: TR BILD

Han brukar kallas för världens bäste valack - och återupptog kanske en ny segerrad i eftermiddag på högervarvsbanan i franska Agen-la Garenne.

Publicerad:

I början av september förra året vann hästen finalen av Trotting Masters på Vincennes och slog då Bold Eagle. Det blev sammanlagt en segerrad på sju raka vinster innan han i årets andra start, den 4 april, åkte på stryk i ett grupp III-lopp mot Bugsy Malone (e. Ready Cash). I eftermiddag startade Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib) i den fjärde etappen av Grand National du Trot med sin tränare Jean Michel Bazire i sulkyn. Ekipaget inledde från 50 meters tillägg och det såg länge väldigt jobbigt ut. Från nionde par ytter följde Bazire så småningom med i tredjespår, men 500 kvar såg det fortfarande tufft ut. Men efter en invändig lucka verkade Aubrion du Gers gå mot en ganska säker seger. Långt ut i banan fantomspurtade dock Aribo Mix (e. Reve des Vallees) och hann fram till delad seger för sin tränare Dominik Cordeau. Den här 39-oddsaren tog nu sin första seger sedan den 1 oktober 2016 i Toulouse. Det var för 49 starter sedan – så här har vi en åttaårig valack som verkligen startar på!

Segertiden för Aubrion du Gers stannade vid 1.12,3/2675 meter medan Aribo Mix noterade sig för 1.13,0. De båda tjänade nu 31.500 euro vardera.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS