Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bara kallblodslopp på GS75 – och Persson bjuder in

Foto: MIKAEL WIKNER/TR BILD
Jan-Olov Persson laddar för kuskmatch och stor kallblodsdag på hemmabanan Hagmyren. Foto: MIKAEL WIKNER/TR BILD

En hel Grand Slam 75-omgång med enbart kallblodslopp samt en kuskmatch där Jan-Olov Persson blandar och ger!

Publicerad:

Vi pratar om söndagen den 30 juni på Hagmyren. Det blir en travdag som sticker ut lite från mängden. Till att börja med har Hagmyren valt att kopiera Bergsåkers Sleipnerdag fredagen före Kriteriet genom att satsa på en tävlingsdag med enbart kallblodslopp, närmare bestämt tio till antalet. Sju kommer att avgöras inom Grand Slam 75-spelet och ytterligare tre utanför. Bland de större loppen kan nämnas Linje 5 för femåringar (150.000 i förstapris), Sleipners Fyraåringslopp (100.000 kronor), Hälsinglands Treåringspris  (100.000 kronor) samt Sleipners Elitlopp för äldre kallblod, även finska (100.000 kronor). Dessutom avgörs precis som fallet var förra året Jan-Olov Perssons Inbjudningslopp, en kuskmatch mellan tolv inblandade, inklusive Persson själv.
– Vi började med den här kuskmatchen förra året för att fira att jag tagit 2.000 segrar både som kusk och tränare. Nu fortsätter vi på den linjen, även om det kommer att bli en annan mix på de jag bjuder in. Jag vill ha med både tjejer och lite yngre den här gången, berättar Persson, som redan i dagsläget har klart med de flesta inbjudningarna.
Här kan nämnas fjolårsvinnaren Ulf Ohlsson, Rikard N Skoglund, Örjan Kihlström, Ulf Eriksson, Magnus A Djuse, Emilia Leo, Kajsa Frick, Ole Johan Östre, Dagfinn Aarum och Harry Koivunen.
– Jag tror att det här kan bli en riktigt rolig dag. Sleipner Solänget gör en bussresa hit till Hudiksvall och det blir även en ungdomskonferens i Sleipners regi. På lördag kväll väntar båtresa med middag och kuskmatchdeltagarna har sin middag efter tävlingarna på söndag. Vi ska även möta varandra på gokart-banan, så det blir lite av en landskamp mellan Sverige och övriga Norden, fortsätter Persson.

Kuskmatchen avgörs över två lopp. Propositionerna som gäller är kallblod mellan 100.000-350.000 (1640 meter auto) samt 350.000-800.000 kronor (2140 meter auto). Förstapriset är 50.000 kronor i båda heaten.

Förra året körde Hagmyren dubbeltrav söndag-måndag vid samma tidpunkt, men nu blir det ”bara” en tävlingsdag. Bollnäs har också ibland avgjort sin stora kallblodsdag i anslutning till Hagmyrens, men i år har man valt att gå ifrån den modellen. Bollnäs har sin kallblodsdag, med bland annat Hambot, den 7 augusti, då man även arrangerar V86.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS