Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Baritone Artist runt om

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Baritone Artist vann Najos minne på söndagen.. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Blott fyra hästar gjorde upp i fyraåringsloppet Najos minne. Baritone Artist stack till ledningen per omgående – och ordnade tredje raka segern.

Publicerad:

Baritone Artist (e. Orlando Vici) vann ingen av sina 20 första starter, men står nu noterad för tre raka segrar. I fyraåringsloppet Najos minne, som lockat endast fyra deltagare, ledde Baritone Artist hela vägen för sin tränare Markus B Svedberg.

Ekipaget varvade på 1.15,4 och vann sedan säkert på 1.14,8a/2100 meter och plockade hem förstapriset på 100.000 kronor.
– Som jag har sagt många gånger innan så mötte han riktigt bra hästar hela kulltoppen hela treårssäsongen. Jag har inte gett honom den lättaste matchningen för att vinna lopp om man säger så. I somras fick han gå ut på sommarbete i två månader och så har vi börjat om med honom och så har jag valt att ta ut honom i lite enklare lopp. Han är ingen icke-vinnare utan det är mer en matchningsgrej, sade Markus B Svedberg.

Inti Boko blev tvåa för Björn Goop. Hästen kastade sig i hejdlös galopp i startögonblicket och tappade mycket mark, men reparerade sedan starkt och var dryga längden bakom i mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS