Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Bästa hästen i loppet"

Foto: null
Anders Wallin uttalar sig om VästerboBlackMoneys chanser idag på lunchen

Omgångens största favorit på lunchen idag startar i V4-avslutningen. Det är Anders Wallins VästerboBlackMoney som tagit två segrar samt en andraplacering på fyra starter i sin nya regi. Från ett åttondespår bakom bilen ska hästen försöka infria det stora favoritskapet.

Publicerad:

– Åttondespåret var bästa tänkbara för honom i denna spårtrappa. Han är naturligt startsnabb och drar i väg själv bakom bilen. Hästen trivs i ledningen så jag kommer köra offensivt direkt och försöka ta mig dit. Han har haft problem med aktionen ibland och så var fallet näst senast i lördagsloppet. Hästen kändes fin och var bra i värmningen, men i loppet var han ofräsch. Han är stark och snabb, men det är benen som är hans akilleshäl. I övrigt är det en komplett häst. Täta starter är inte någon fördel, men det är så dåliga träningsförhållanden just nu så jag tror det är skonsammare för hästen att få starta på en gång till på fint underlag. Senast gjorde han det bästa loppet för oss. Han vann lätt och loppet blev skonsamt för honom så jag hoppas han ska kunna klara av en tät start utan att falla ur. Jag är tillfreds med honom och tycker mig ha bästa hästen i loppet, säger Anders Wallin.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.