Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båth: ”Även om vi förlorat hade jag njutit”

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Svante Båth var nöjd med torsdagskvällen på Bergsåker. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Svante Båth kunde vända hemåt från Bergsåker med ett enda stort leende efter två storsegrar.
– Även om vi förlorat hade jag njutit av treåringsduellen länge, kommenterade Båth.

Publicerad:

Treåringsduellen? Jo, den lär bli omtalad – tvekampen mellan Båths Global Adventure och Robert Berghs Power. Det enda som fattades var egentligen ett svenskt rekord.
– Global Adventure har aldrig förlorat ett felfritt lopp, men om han hade åkt på pumpen i kväll hade jag verkligen inte sagt något, fortsatte Båth.

Det skiljde 60-70 meter ner till tredjeplacerade Libertin (bra efter galopp) i mål. Finalen av Norrlands Elitserie var nästan som en minikopia av Elitloppsfighten mellan Copiad och Pine Chip 1994. Men skillnaden var att ingen av hästarna galopperade den här gången.
– Jag vet inte hur vi gör med korta E3 för Global Adventures del, det får jag ta en funderade på, fortsatte Svante, som segrade i den här finalen för sjätte gången!

När fyraårige Attraversiamo skar mållinjen som vinnaren av Norrlands Grand Prix handlade det om Båths andra seger i det loppet.
– Ja, Loy Lavec vann också. Redan inför förra loppet trodde jag kanske att hästen var på väg ner lite i form eftersom vi inte alls toppat honom, utan hela tiden siktat på Derbyt. Nu överraskade han mig på Solvalla, men nu kom formtappet nu istället. Det är dock hårt att säga så när han ändå vinner loppet, men vi har höga tankar om honom.

Attraversiamo tävlade barfota fram för första gången. Kan det ha spelat in?
– Nej, det tror jag inte. Det var nog istället så att han inte är riktigt peppad för dagen. Nu ska vi dock försöka räta till den biten inför det stundande Derbykvalet den 21 augusti. Det blir inga fler lopp före, avslutade Båth.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS