Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båth: ”Dyrt att göra misstag i det här loppet”

Foto:  Maria Holmén/Ronden
Svante Båth har fem av tolv finalister. Foto: Maria Holmén/Ronden

Svante Båth har kuskarna klara till finalen av Svensk Uppfödningslöpning. Bland annat får dottern Kim Moberg chansen!
– Givetvis roligt för Kim, men samtidigt är det dyrt att göra misstag i det här loppet...

Publicerad:

Samtliga tolv finalister är premiechansade, varför förstapriset blir 1,4 miljoner kronor oavsett segrare. Svante Båth är den med klart störst chans procentmässigt med fem av tolv startande. Svante har vunnit loppet tre gånger tidigare, nämligen med Luxury Ås (2002), Even Who (2003) och förra året Coin Perdu.

Båth har förstås tagit del av spårlottningen och känner sig trots den dåliga utdelningen i turordningen (bolldragning mellan ettor, tvåor och treor) ganska nöjd med spåren för sina fem finalister. Han har även klart med vilka kuskar som ska köra respektive häst.
– Örjan Kihlström kör Attraversiamo medan Erik Adielsson tar Global Welcome. Vidare valde ägarna själva Kim (Moberg) på Self Explosive. Jag har absolut inte lagt mig i det hela, men det är förstås roligt att hon får chansen i ett så här stort lopp. Self Explosive är kvick ut och vi valde därför sämsta spåret i första ledet för att gambla lite första biten.

Från bakspåren då?
– Johan Untersteiner får sätta sig upp bakom Fiddlesticks medan Ulf Ohlsson kör Fortuna Mearas. Den sistnämnde har lättare för att följa hästar och bryter då mindre än med öppna spår. Så därför var det bättre med spår tolv än åtta.

Hur har det sett ut för de fem efter kvalloppen?
– Jag har inget att klaga över. Trion Attraversiamo, Fiddlesticks och Fortuna Mearas står i Sundsvall och de två andra i Knivsta. Det har varit lite besvärligare på sistone i Sundsvall med en hel del snö, men då har vi istället åkt in till Bergsåkersbanan och tränat. Ser vi till resultaten för hästarna som står i Sundsvall kontra Knivsta är de faktiskt ganska likartade vad gäller de större årgångsloppen, kanske med liten fördel Knivsta, avslutar Båth.


Final i Svensk Uppfödningslöpning den 2 december

1640 meter auto

1. Attraversiamo (2) – Svante Båth
2. Önas Nougat (1) - Per Nordström
3. Smokin Joe (3) – Lutfi Kolgjini
4. Global Welcome (4) – Svante Båth
5. Racing Brodda (6) – Mattias Djuse
6. Devil Sound (7) – Anders Zackrisson
7. Teton Lindyman (10) – Tomas Malmqvist
8. Self Explosive (11) – Svante Båth
9. Filur Sisu (5) – Per Nordström
10.Fiddlesticks (8) – Svante Båth
11.Ajabaja (9) – Tomas Malmqvist
12.Fortuna Mearas (12) – Svante Båth

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.