Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båth om Global Un Poco: "En härlig kämpe"

Förra året gjorde Makethemark det. I år var det Global Un Pocos tur - att vinna treåringseliten från utvändigt ledaren i övertygande stil. 

Publicerad:
Foto: Magnus Östh
Global Un Poco avgjorde säkert från dödens med Erik Adielsson. Foto: Magnus Östh

Svante Båths treåring efter Conway Hall har utmärkt sig som en av de bättre hästarna i kullen och efter söndagens seger befäste han den positionen. Erik Adielsson styrde fram honom utvändigt om Twist Of Fate varvet kvar och sedan visade han återigen sin utmärkta vinnarskalle till slut. Hästen har tävlat barfota runt om i de fyra senaste starterna och är alltjämt fortfarande obesegrad med den nya balansen.
– Han har inte haft den bästa tekniken i karriären, men det blir bättre och idag sprang han ju en 1.11-tid. Det är en stenhård häst och han är nere i skyttegraven varje gång med mig, men kommer upp som en hjälte, sade Adielsson. 

Även tränaren lovordade hästen.
– Jag var inte speciellt orolig för dödens, men att han skulle ta ner ledaren var jag långt ifrån säker på. Tanken med att starta honom i det här loppet var att försöka få mer fart i benen på honom inför korta E3. Jag har inte bestämt om det blir start i långa E3 som kommer först, utan det måste jag prata med ägarna om, sade Svante Båth. 

Likheter med Nuncio
Hästens skötare Wenche Lundberg var strålande glad efter loppet och drog paralleller med en Elitloppshäst.
– Det var väldigt roligt att han vann under Elitloppshelgen eftersom jag aldrig haft någon häst som vunnit under den helgen innan. Jag hade haft en bra känsla under veckan, men var lite orolig hur han skulle hantera den korta distansen. Stefan Melander brukar säga att Nuncio bara leker och det är samma sak för Global Un Poco. Han tar livet med en klackspark och är helt underbar att hålla på med. Utan tvekan en av mina fem roligaste segrar hittills, sade Wenche Lundberg. 

Bakom vinnaren svarade Twist Of Fate (e. S.J’s Caviar) för en bra prestation och visade att han kommer duga fint i Sverige framöver. Joakim Lövgren har en riktigt fin häst i Batman Godiva (e. Orlando Vici) som i sin blott sjätte start i livet kom i mål som trea på 1.11,7. I slutet av säsongen kan den svarta hingsten sannolikt bjuda upp till rejäl kamp med de allra bästa i kullen. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS