Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båth redo för Stora Alby: ”Vi är tre vinnare”

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Stig H Johansson har varit ensam men stark på Stora Alby Gård sedan slutet av 70-talet. Snart blir det dock ändring på detta då Svante Båth både flyttar sig själv och ett antal hästar till samma anläggning.

Publicerad:

Det har under en längre tid varit känt att Svante Båth köpt en tomt på Stora Alby och huset håller nu på att färdigställas. Från och med 1 juli börjar Svante dessutom att fylla på med en del hästar på Stig H Johanssons träningscamp.
– Daniel Wäjersten flyttar in i mitt hus i Solum, utanför Sundsvall och tar över gården där den 1 juli. Därför var planen att jag skulle kunna flytta in i huset på Stora Alby vid samma tidpunkt, men det ser ut att bli ett litet glapp. Det senaste beskedet är att huset ska stå färdigt vecka 40 (början av oktober). Så vi får väl kanske bo en tid i stugan i närheten av Sundsvall under några månader. Min yngsta dotter Alexandra ska dock börja på högstadiet i Stockholm till höstterminen.

Hästarna då?
– Vi börjar med två skötare och 15-talet hästar från och med 1 juli, men redan till hösten räknar jag med minst fem skötare och kanske 35 hästar på Stora Alby. Man kan väl säga att jag fyller på de boxar som blir tomma när Stig H successivt trappar ner en smula.

Trappar ner? Hur tänker sig då Stig H själv den biten?
– Det är ingen dramatik i det här, men man blir inte yngre. Jag ska ha lite färre hästar framöver, men det är dock inget som händer över en natt, utan kommer att ske successivt. Just nu har jag 45-50 hästar och jag har inte bestämt något speciellt antal som jag ska ner till. Det kan bli 30 eller fler, det vet jag inte i nuläget. Tanken är dock att försöka behålla spetskompetensen i stallet, berättar Stig H.

Svante kommer att ha kvar hästar i Sundsvall och dessutom i Knivsta.
– Det blir verksamhet på tre olika ställen, men det här känns ändå bra. Överhuvudtaget är det sällan som sådana rockader kan ske så smärtfritt. Det känns skräddarsytt för samtliga och vi är tre vinnare. Jag har satsar en hel del pengar i anläggningen i Knivsta och kommer alltid att vara kvar där. Från Solum flyttar vi ner en del av hästarna, och därmed även några skötare, till Stora Alby. Men det fylls sedan på med unghästar från Halmstad till Sundsvall, säger Svante.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.