Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båths löfte helt överlägsen: ”Pang sa det bara”

Foto: ATG LIVE
Foto: ATG LIVE

Very Kronos fick aldrig chansen att mäta sig mot de bästa efter en startgalopp. I Eskilstuna höll han ordning på benen – och då var han helt överlägsen.

Publicerad:

Ett nytt bett skulle ge Erik Adielsson mindre att säga till om och tvärtom för Very Kronos (e.Ready Cash) som skulle få springa på mer ostört. Av den anledningen bjöd kusken konkurrenterna på ett rejält försprång då han hamnade en bra bit efter när hästarna samlades bakom startbilen. Det spelade ingen roll när Svante Båths treåring var överlägsen från dödens.
– Det är absolut en av de bästa treåringarna jag har kört. Jag vände upp pisken 700 kvar och då sa det bara pang så hade jag en längd på Björn (Goop, bakom ledande Chianti), sade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.
Så snart den första femhundringen var avverkad körde Adielsson fram utvändigt om ledaren och sedan var saken klar. Därifrån travade hästen 1.15,0a/2140 meter.
– Nu hade han ett annat bett som gör att han bryr sig mindre när man tar i honom. Problemet är, ja, att han bryr sig mindre när jag tar i honom och vill springa på som han vill. Det är något att slipa på. I dag gjorde det ingenting.
Kanal 75 fångade Svante Båth vid bankanten strax efter målgång.
– Det var jätteskönt, helt underbart att se honom. Erik hade väldigt mycket respekt för bettet och han ville inte vara nära hästarna från start. Nu blev det väldigt långt bakom den här gången, sade Båth.
När reportern Matteus Lillieborg ställde frågan om hur bra Very Kronos fick han ett kort svar:
– Tillräckligt… 
Starten var den första sedan galoppmissödet i kriteriefinalen.
– Det är klart att det var en hemsk upplevelse för alla inblandade förra gången. Då var man förkrossad, men med lite distans till det så är det trots allt hästsport vi håller på med. Ord som katastrof handlar det ju inte om, sade Erik Adielsson.
Bakom vinnaren höll Lutfi Kolgjinis Neelix fint till andraplatsen efter att ha blivit avlöst i dödens av vinnaren. Adrian Kolgjini satt i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS