Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Bättre distans nu”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Höstbo Stig är en av de som räknas i segerstriden i V64-3. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

När V64 avgörs på Rättvik åker Tomas Pettersson från Bollnäs med två hästar och han låter uppåt på en av dem.

Publicerad:

Femårige Höstbo Stig har tävlat framgångsrikt hela våren, men stötte på segermaskinen Art Nökkve ett par gånger. Senast slapp han Håkan Skoglunds stjärna och då kunde årets första seger komma.

– Han gjorde det fint vid segern. Nu tycker jag att det ser bra ut på förhand och det är bättre distans nu. Det är några bra hästar emot och den som Örjan kör dyker jag är svårbedömd, men min ska vara en av de som räknas, berättar Tomas Pettersson.

Den här gången står hästen med spår fyra, men han har klarat av just spåret två gånger i vinter och även öppnat snabbt från femtespår.

– Man ska inte alltid lita på dem, men det har gått bra och jag hoppas att han kan öppna snabbt. Den här gången plockar jag av skorna också och jag tycker det är ett litet plus.

Tomas Pettersson har även det treåriga stoet Leia Skywalker i ett tufft Breeders Crown-försök. Hon kommer från en galopp i första sväng i sin senaste start.

– Jag hade testat att lätta henne, men det fungerade inte. Nu går vi tillbaka till ordinarie balans och då tror jag inte att det ska vara någon galopprisk. Hon kan öppna ganska bra och vi får försöka komma ner till plankan. Då kan hon hänga med ganska bra, men hon har aldrig vunnit. Kan hon ta en semifinalplats tycker jag att hon har gjort det bra, säger Tomas Pettersson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS