Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bazires stjärna kommer till Paralympiatravet – han kör

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Inga lopp i Frankrike – då passar Jean-Michel Bazire på att skicka Looking Superb till Sverige. 

Publicerad:

Den fjärde hästen är nu klar för Paralympiatravet och det är inte vem som helst. Norskägde Looking Superb kommer från Jean-Michel Bazires stjärntäta stall och har varit med i både Prix d’Amérique och Elitloppet. Nu ska han visa upp sig på Åbytravet.
– Det stämmer att han är klar. Bazire har preparerat honom hemma på gården eftersom han inte har några startmöjligheter i Frankrike, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Det är också klart vem som ska köra.
– Jag pratade med Björn Goop i går. Han kommer att köra Looking Superb i Paralympiatravet.

Hur fungerar det med resandet för hästen?
– Hästarna får lämna Frankrike, men inga fransmän med medborgarskap. Hästen kommer med en skötare som inte är fransk medborgare. Det har vi ju sett flera som har gjort så här i Sverige nu, plocka hem hästarna från Frankrike.

Looking Superb blir den fjärde hästen att bli klar för storloppet. Titelnförsvararen Propulsion är garanterad en plats precis som Cyber Lane och Disco Volante som vunnit sina respektive uttagningslopp. Paralympiatravet körs 25 april. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS