Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Belina Josselyn vann - i livets sista start?

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Styrkeprovet Prix de Paris är avgjort. Och precis som i fjol gick segern till Jean-Michel Bazire och hans fantomsto, Belina Josselyn.

Publicerad:

Karriären för superstoet Belina Josselyn (e. Love You) kan vara slut. Efter söndagens prestation i Prix de Paris, väntar avel. Åtminstone om ägare och uppfödare Pascal Bernard får bestämma.
– Efter Prix de Paris kommer hon att gå hem och bli fölsto. Ready Cash väntar på henne, berättade Bernard inför Prix d'Amerique.

Helst säkert är det däremot inte, för givetvis har hennes ständige följeslagare Jean-Michel Bazire även han ett finger med i spelet, och han har hela tiden varit lite mer kryptisk i sina svar.
– Så länge hon presterar som hon gör så kommer hon att fortsätta tävla, berättade han efter tredjeplatsen i Prix d'Amerique.

Återstår att se hur det blir, men söndagens prestation gör att hoppet lever för dem som fortsatt vill se Belina Josselyn tävla. Hon presterade absolut på topp, och vann Prix de Paris för andra året i rad. Efter en väl avvägd styrning av Jean-Michel Bazire fullkomligen sköljde Belina Josselyn över sina konkurrenter i sista sväng och lämnade fältet med flertalet längder. Över upploppet närmade sig Tony Gio och Jarmo Niskanens Earl Simon bland annat, men de kom aldrig i farlig närhet. Vinsten värd närmare 1,6 miljoner kronor var därmed ett faktum. I och med segern i Prix de Paris tog nioåriga fantomstoet sin femte Grupp I-seger och den totalt 18:e Grupploppvinsten i karriären.

Precis som i fjol slutade Sebastien Guaratos Tony Gio tvåa och Jarmo Niskanens Earl Simon, relativt färsk i den yppersta eliten, slutade trea för körande Franck Ouvrie. Tredjeplatsen var värd 49.000 euro.

Segertiden i loppet skrevs till 1.14,4/4.150 meter och att Prix de Paris är Jean-Michel Bazires lopp, är det nog inte många som säger emot. Han har kört vinnaren av Prix de Paris vid sju av de 16 senaste upplagorna. Därmed tangerar han rekordet för antalet titlar i Prix de Paris med Jean Rene Guogeon, mannen som satt upp bakom bland annat Une de Mai och Bellino II, och som tränade Ourasi.

Belina Josselyns karriär har varit en framgångssaga. Drygt 2,6 miljoner euro intjänat, 23 vinster och rekordet 1.10,2a/2.100 meter, det sattes i Prix de France 2018.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.