Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Belker är tillbaka

Foto: LASSE OLOFFSON/BELLUX
Belker är anmäld till Sommarfavoriten på onsdag. Foto: LASSE OLOFFSON/BELLUX

På tisdag är Sten O Janssons treåring Belker tillbaka i hetluften igen efter sin genomklappning i den långa E3-finalen.

Publicerad:

Efter seger på 1.12,5a/2140 meter i försöket så var Belker (e. Scarlet Knight) hårt betrodd inför E3-finalen i Eskilstuna den 29 juni. Men väl där gick inte hästen att känna igen som oplacerad. Jansson berättade i efterhand att hästen drabbats av värmeslag och därför inte kom upp i sin normala nivå.

Nu är Belker anmäld till Sommarfavoriten för treåringar på Solvalla på tisdag med ett förstapris på 200.000 kronor. Bara åtta hästar har visat intresse och Belker har tjänat mera än de övriga tillsammans. Loppet avgörs över 2640 meter med bilstart och spårlottningen blir klar senare under dagen.

Solvallaserien för fyraåringar ser riktigt bra ut på förhand. Här får vi bland annat se Stefan Melanders Sprintermästar-trea Evaluate (e. Andover Hall) ta sig an fjolårets E3-finalvinnare Betting Gangster (e. Going Kronos) och Daniel Redéns Missle Hill (e. Muscke Hill). Loppet körs över 1640 meter med bilstart och förstapriset är 100.000 kronor.

Här är de anmälda hästarna till Sommarfavoriten.

Här är de anmälda till Solvallaserien.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS