Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bengt Lindström har avlidit

Foto: Ingemar Sterner/Claes Kärrstand/TR Bild
Bengt Lindström var en stor profil på Östersundstravet. Foto: Ingemar Sterner/Claes Kärrstand/TR Bild

Jämtländske travprofilen Bengt Lindström har avlidit vid en ålder av 92 år. Bengt som utbildade sig till lantmästare, kom in i travet genom fadern Olle Lindström, som på sin tid tillhörde måldomarnämnden i Östersund.

Publicerad:

Hästarna hemma på gården i Valne (mellan Nälden och Alsen) fanns mest till för jordbruksdriften, men Bengt Lindström tävlade också på hobbynivå under 1950-talet. Hiros (Holm Didos–Iris) var en framgångsrik nordsvensk för familjen Lindström under den tiden och 1982 kom den stora triumfen som uppfödare då Asbjörn (Rappfot–Skarpessa) vann Östersunds Stora 4-åringslopp.

Bengts stora gärning inom travet kom att ske på premieringssidan. Farfar Olov Larsson från Tullus var premieringsdomare och Bengt var en tidig suppleant som senare blev ordförande. Under ett decennium ledde han hingstpremieringarna i Östersund som startade 1986 innan han föll för åldersstrecket som 70-åring. 

Bengt premierade även kallblodsston i norra Sverige under många år och var också med i typbesiktningsnämnden, som arbetade för att hålla den nordsvenska rasen så ren som möjligt. Han tillhörde dessutom styrelsen för Jämtlands Travsällskap under lång tid.

Med sitt vänliga sätt fick Bengt många vänner inom travsporten och han var en minnesbank att hämta kunskap ur in i det längsta även om kroppen började ge vika efter ett långt arbetsliv. Den sista tiden tillbringade han på Hällebos äldreboende i Offerdal.

INGEMAR STERNER

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS