Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berghs miljonär flyttas till Svanstedt i USA

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Muscle Hustle. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Robert Berghs topphäst Muscle Hustle har strulat i två säsonger.
Nu flyttas hästen till USA och Åke Svanstedt.
– Han har varit en otrolig besvikelse här, det passar honom inte så beslutet har vuxit fram under sommaren, säger Bergh.

Publicerad:

Muscle Hustle (e. Muscle Mass) är amerikanskfödd och inledde karriären där borta för att sedan anlända till Robert Bergh i slutet av 2016. Därefter har han varit en snackhäst som visat mycket goda fartresurser och bland annat vunnit ett heat i Åby Stora Pris.  Tävlandet har dock kantats av galopper och strul – ny flyttas hästen tillbaka till sitt hemland.

"Köper inte systemet här"

– Ja, det ska bli så, säger Robert Bergh.

– Jag har känt det hela året…han köper inte det här systemet utan vill ha hög fart, följa med i rygg. Att sitta i tredje-, fjärde-, femte par utvändigt och det går 1.16 på varvet, det blir inget bra för honom. Beslutet har vuxit fram under sommaren så jag har pratat med Åke Svanstedt och frågat om han vill ta honom och så blir det.

Åker nästa vecka

När åker han?

– Vi väntar på något prov och så men tanken är tisdag. Sedan väntar karantän där borta och Åke får själv välja när han vill ta ut honom, kanske blir det nästa år.

Han har gett dig en del gråa hår antar jag?

– Ja, de jag har fått är hans fel. En otrolig besvikelse har det varit, han är en fruktansvärd talang men det blir så löjligt fel i loppen här. Det blir kul att se honom i USA igen.

Muscle Hustle ägs till hälften av Bergh och andra halvan äger Stall Mary AB. Hingsten har tjänat 4,3 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.