Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Beslutat om förlikning i fallet om Corky

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Corky och Johnny Takter. (Arkivbild) Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

I tisdags skulle fallet Corky inledas och ha sin laga gång i Stockholms tingsrätt. Så blev inte fallet, istället kom parterna överens om förlikning.

Publicerad:

Tisdagens förhandlingar i Stockholms tingsrätt ställdes in då parterna på domstolens initiativ inledde en förlikningsprocess. Denna process avslutades under onsdagen efter att parterna - köparna av Corky, Stall Corkad, och säljaren Christina Takter - kommit överens.

– Jag kan bekräfta att det slutat med en förlikning, men om vi är nöjda med det eller inte, vill jag egentligen inte kommentera. Vad jag däremot kan säga  är att domstolen, vid förlikning, brukar säga att alla ska vara missnöjda. Vad som då ligger till grund för att en förlikning skett, vill jag inte gå in på. Det är nämligen otroligt viktigt för båda parter att hålla utfallet av det hela konfidentiellt, säger Stall Corkads ombud, advokat Lars Deckeman.

Kommer ni gå vidare med något ärende, som utkristalliserat sig i förundersökningen?
– Det är ingenting jag kan uttala mig om i nuläget. Vad jag kan säga är att det finns ett ärende i Attunda Tingsrätt men det har pågått under längre tid.

Ärendet som Lars Deckeman refererar kring är ett tvistemål mot Ekfalk Veterinärpraktik, där hans klient (Stall Corkad) begär skadestånd på grund av felaktig veterinärutövning i samband med köpet av Corky.

Christina Takter, som stämdes av Stall Corkad, representerades av advokat Staffan Uvabeck:
– Takters är nöjda med förlikningen. Orsaken till att förlikning träffades var att målet är mycket komplext och därför extra svårt att förutse utgången utav. Under sådana förhållanden och då rättegångskostnaderna, då målet med största sannolikhet hade överklagats till hovrätten oavsett vem som vann i tingsrätten, kunde beräknas bli omfattande är det alltid lämpligt att överväga en frivillig lösning vilket parterna också kommit fram till var det mest rimliga, säger advokat Staffan Uvabeck.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS