Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bilibili slog världsrekord

Foto: Letrot.com
Bilibili vid en tidigare seger i monté. Foto: Letrot.com

Precis som i genrepet Prix du Calvados var det Traders och Bilibili som gjorde upp i Prix de Cornulier. Utgången blev den samma – och Bilibili kom i mål på nytt världsrekord.

Publicerad:

För två veckor sedan gjorde Traders och Bilibili (e. Niky) upp i genrepet Prix du Calvados där den senare avgick med segern. I Prix du Cornulier (€650.000), världens största montélopp, tampades duon på nytt – och det slutade på samma sätt med seger för Bilibili.  Han vann dessutom på det nya världsrekord i monté: 1.11,2/2700 meter.

Femton hästar var med och gjorde upp om förstapriset på 292.500 euro över 2700 meter. Yoann Lebourgeois satt per omgående i ledningen med Philippe Allaire-tränade Traders och i den positionen höll man tempot uppe rejält. Första 1200 meterna klockades till 1.10,9 och till 1700 meters-passeringen hade tempot skärpts ytterligare. Där stannade klockan på 1.10,5.

Traders hade ett par längders ledning under större delen av loppet. Bilibili, med Alexandre Abrivard i sadeln, fick en tung inledning i tredjespår första halvan av loppet innan han landade som första häst i andraspår. Resan till trots skulle han visa sig starkast till slut. Bilibili var i rejäl närkamp in på upploppet och stack sedan undan till klar seger.

Traders höll till andrapriset värt 162.500 euro medan Dexter Fromentro och Camille Levesque blev trea och plockade hem 91.000 euro.

Jarmo Niskanens Cathy A Quira fanns också med i loppet, men blev utan pengar.

Bilibili kom till start med två raka tredjeplatser i Prix de Cornulier, men fick alltså nu sätta nosen först. I fjol vanns loppet av Traders och Yoann Lebourgeois. Detta närmast före Draft Life och årets vinnare Bilibili på tredjeplats.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS