Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Billie tillbaka i vinnarcirkeln

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Förra hösten vann Billie de Montfort sitt första lopp på över tre år. Nu bröt hon nästa segertorka. Det åttaåriga stoet spurtade hem söndagens Grand Prix des Baléares på Mallorca.

Publicerad:

När Billie de Montfort (e. Jasmin de Flore) og hem Grand Prix de Gelsenkirchen i oktober förra året var det hennes första triumf sedan augusti 2015. Därefter följde 17 segerlösa starter, men på söndagen var Sébastien Guaratos märr tillbaka i vinnarcirkeln.

Hon var starkast över Son Pardos upplopp och tog sig förbi Blues d'Ourville i grupp II-löpningen Grand Prix des Baléares. I sulkyn satt Gabriele Gelormini.

Segern togs på tiden 1.14,4 över 2.650 meter och var värd 23.000 euro. Blues d'Ourville var tvåa i mål och följdes närmast av Guaratos andra häst i loppet, Eridan.

Grand Prix des Baléares var den tredje av fem etapper i löpningsserien Tour Européen Trotteur Francais. De två återstående körs i tyska Gelsenkirchen och belgiska Mons senare i höst.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS