Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bizzi Blizz hade uppvisning

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Bizzi Blizz vann på nytt. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Claes Sjöström gled fram i dödens varvet kvar – därifrån kontrollerade Bizzi Blizz händelserna fullt ut.

Publicerad:

I klass I-försöket stod Claes Sjöströms Bizzi Blizz (e. Prodigious) för en rejäl insats. Varvet från mål landade det femåriga stoet först utvändigt om ledande Twinkle Kronos – i utgången av sista sväng kopplade hon segergreppet och över upploppet försvann hon från konkurrenterna och kom i mål på 1.12,1a/1640 meter.
– Hon gjorde det väldigt bra och vann väldigt enkelt. Det var kanske inte den taktiken jag tänkt på förhand, men några av favoriterna gjorde bort sig och då ville jag vara med i matchen. Jag trodde inte att hon skulle göra det så här enkelt. Hon kändes väldigt bra måste jag säga, sade Claes Sjöström.

Chapter N.Deo med bäst spurtkrut

Daniel Redéns Chapter N.Deo (e. Chapter Seven) hade mest spurtkrut sparat in på upploppet och hade inga som helst problem att avgå med segern efter en rejäl avslutning. Det femåriga stoet stegade undan och vann klart närmast före Ginny Weasley och Hope And Dreams. Segertiden skrevs till 1.13,8/2160 meter.

Örjan Kihlström valde att sitta kvar i andraspår när Southwind Feji sötte bakifrån – något som i efterhand skulle visa sig vara vinstgivande.
– Det gick ganska fort i det läget och därför valde jag att sitta kvar. Jag ville inte heller bjuda Southwind Feji på rygg. Ibland blir det rätt och ibland blir det fel. Det är små marginaler och det krävs att man har flyt under vägen, sade Örjan Kihlström.

Diskad för passgång

Först över linjen – men i fel gångart. Quito Lane diskvalificerades för passgång i söndagens klass II-försök. I stället gick segern till måltvåan Head For Home (e. Conny Nobell) med Rikard N Skoglund i sulkyn.

Fredrik Wallin tränar det fyraåriga stoet som vann på 1.14 blankt över 2.140 meter.

Global Trust vann från dödens

Försöket i silverdivisionen inleddes med en rejäl spetskörning. O.P.Q.C och Knifetown Winner öppnade raskt från springspåren, men fick svar av invändige Flash Håleryd. Ulf Ohlsson behöll ledningen med den senare, men det kostade 1.11 blankt första 500 meterna med voltstart. 

När krutröken lade sig körde Jorma Kontio fram till dödens med Global Trust (e. Yankee Glide). Ett vinnande drag, skulle det visa sig. För väl där kunde ingen stoppa Timo Nurmos sexåring.

Global Trust gick enkelt undan över upploppet och vann på 1.13,3 över 2.140 meter.

Bucks to Burn avslutade omgången

I bronsförsöket över lång distans svarade Sign Me Up Too för en heroisk insats i dödens. Emilia Leos häst plockade ned ledande Ural, men fick nöja sig med andrapriset.

Med i rygg följde nämligen Bucks to Burn (e. Ready Cash) som tackade Örjan Kihlström för en perfekt styrning genom att spurta till en säker seger på finfina 1.12,7. 
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS