Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bjöds in av Bergsåker – efter segern från dödens

Foto: Hanna Laakso/Suomen Hippos
Foto: Hanna Laakso/Suomen Hippos

Nopsan Vauhti är i förarsätet efter den första av två etapper av Valackfursten i finska Ylivieska. 13-åringen vann lördagens sprinterlopp där Lex Perdei var bäste svensk. På samma bana var sedan Chief Orlando tillbaka på vinnarspåret och är nu klar för Sundsvall Open Trot.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Tapio Mäki-Tulokas Chief Orlando (e. Orlando Vici) var inte som bäst i St Michel och galopperade. Han kom dock snabbt tillbaka. I lördagens Maljo-ajo i Ylivieska körde Mika Forss fram Chief Orlando till dödens med varvet kvar till mål. Därifrån avgjorde han sedan mycket enkelt på tiden 1.14 blankt.

Efter loppet fick Chief Orlando en inbjudan till Sundsvall Open Trot och tränaren tackade ja.

Svenskarna i slagläge i Valackfursten

Valackfursten för kallblodiga valacker är helgens huvudtävling. Första deldistansen 1.600 meter kördes på lördagen och där sprintade Nopsan Vauhti (e. Vaikin Vauhti) till vinst från ledarryggen för Henri Bollström.

Segern togs på tiden 1.22,4 före jätteöverraskningen PertturiJan-Olov Perssons Lex Peidei spurtade till fjärdeplatsen för Tuomas Pakkanen och Jens Erikssons Polar Northug var femma i mål. Den tredje svenska deltagaren, Faks Nils, slutade däremot sist. 

Valackfursten avgörs på söndagen och den andra distansen är 2.600 meter. Lex Peidei och Polar Northug har bra möjligheter fajtas om slutsegern.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS