Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Björn Goop: "Sådant här tjafs är inte min grej"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Stall Goop stämdes på sjusiffriga belopp av sina tidigare andelsägare. Nu meddelar Färjestadstränaren att tvisten är över – och att handelsbolagen valt att dra tillbaka alla ekonomiska krav.

Publicerad:

Under sommaren 2017 upphörde samarbetet mellan stall Goop och ett flertal av stallets andelsägarkonstellationer. Hästarna sades upp och stall Goop stämdes sedan på stora belopp för bland annat fel i häst, avtalsbrott och felaktig fakturering, dessutom anklagas man för att ha agerat vårdslöst genom att träna skadade hästar.

Nu har handelsbolagen bakom de andelsägda hästarna valt att återkalla alla krav, meddelar Björn Goop.

– Det känns bra att det är över. Att de insett att det var felaktiga påståenden och att stämningarna inte var korrekta, säger Björn Goop.

Färjestadstränaren meddelar vidare att han inte kommer att kräva att handelsbolagen står för stall Goops advokatkostnader.

– Konkret innebär det att när någon återkallar kraven så blir man skyldig att betala advokatkostnaderna, men jag har valt att inte belasta ägarna med det. Det är av flera anledningar, men främst är det att det är många privatpersoner som skulle bli belastade med de här kostnaderna. Det är många bra personer som jag inte tycker ska bli drabbade av det. Det hade känts fel enligt mig och det hade varit ytterligare dålig reklam för andelsägandet, säger Björn Goop.

• Hur har du mått under den här tiden?
– Det har inte varit kul. Det har framkommit en massa påståenden, folk tror saker och det skapas rykten. Jag håller på med trav och hästar för att jag tycker att det är roligt. Jag vill ha kul under vägen med hästägarna. Att hålla på med sådant här tjafs är inte min grej, säger Björn Goop.

Handelsbolagens ombud, Lars Deckeman, är fåordig kring ärendet.

– Jag har ingen kommentar kring det i nuläget, säger Lars Deckeman.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.