Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blågult i topp i USA

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Svenskarna höll sig framme på Meadowlands under fredagen. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

Åke Svanstedt, Jenny Melander och Nancy Johansson kunde räkna in tränarsegrar under fredagen i USA. 

Publicerad:

Flera svenskar var i farten på Meadowlands och kvällens tredje lopp infriade Åke Svanstedt favoritskapet med Real Dj Hanover (e. Andover Hall) som gjorde säsongens tredje start. Från spår sex bakom bilen öppnade den femåriga valacken snabbt till ledningen och ekipaget spårade hela vägen runt till en säker vinst på 1.12,3. Det var Real Dj Hanovers första seger för året och den gav 2.500 dollar. Trea i loppet blev Conny Svenssons krigare Captain Primeau med John Campbell i sulkyn. 

Nancy Johansson, dotter till Jimmy Takter, hade en fin kväll med två tränarsegrar. Treåriga hingsten Southwind Hydro (e. Muscle Hill) och treåriga stoet Jaye's A Lady (e. McArdie) var tränarens trumfkort för kvällen. 

Mest intresse tilldrog sig annars Broadway Donna (e. Donato Hanover) som gjorde årsdebut för Jim Campbell. Årets tvååriga sto 2015 och årets treåriga sto 2016 fick nöja sig med en andraplats denna kväll efter en bra spurt till 1.10,2. Åt segraren B Yoyo (e. Striking Sahbra) fanns inget att göra åt, den sjuåriga valacken fick fritt in på upploppet och speedade ner allt till seger på 10 blankt. 

Förra årets Peter Haughton Memorial-vinnare syntes också på tävlingbanan för första gången denna säsong och What the Hill (e. Muscle Hill) gjorde ingen besviken med sin seger på 1.11,8 tillsammans med David Miller. Förstapriset var 6.000 dollar för Ron Burkes treåring som går mot en spännande säsong. 

På Yonkers finns det gott om pengar att tävla om och på fredagen tog Jenny Melanders Ameliosi (e. Explosive Matter) hem 14.000 dollar med sin seger. Jason Bartlett spetsade med det fyraåriga stoet och ledde runt om på 13 blankt. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS