Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Blir bättre för varje dag"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Per Lennartsson. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Per Lennartsson opererades nyligen för prostatacancer. Nu väntar vila och rehabilitering för den framgångsrike Eskilstunatränaren.
– Jag prioriterar mig själv till 100 procent, säger han.

Publicerad:

I helgen twittrade Per Lennartsson om att han drabbats av prostatacancer. Beskedet kom två dagar efter att han genomgått en operation på sjukhus.
– Jag opererades i torsdags. Det var en fyra, fem timmar lång operation. Jag åkte hem från sjukhuset i fredags och har hållit mig hemma sedan dess, berättar Lennartsson för Travronden.

– De första dagarna var lite tunga, men det blir bara bättre och bättre. Det går inte att tro att man bara ska resa sig och att allting ska vara som vanligt. Det är ingen fara med mig i dag, men jag har lite ont överallt.

Cancern upptäcktes efter Lennartsson gjorde ett test för drygt ett år sedan.
– Jag gick och tog ett PSA-prov och hade lite förhöjda värden då, men inte mycket. Sedan gick jag vidare med biopsier och då visade det sig att det fanns cancer i prostatan. Det ska inte finnas någon spridningsrisk. Jag bestämde mig för att operera bort det som inte ska vara där. Hade jag inte tagit PSA-provet hade jag inte vetat om att det funnits, säger han.

Nu kommer Eskilstunatränaren att ta den tid han behöver innan återvänder till arbetet.
– För varje dag som går så blir det bättre och bättre. Jag kommer att ha kateter i två veckor och efter att jag plockat bort den är det ordinerat att jag inte får anstränga mig allt för hårt. Sedan har jag tänkt att jag känner mig för lite smått, men det är kroppen själv som får bestämma. Det finns många duktiga kuskar som kan köra mina hästar i lopp och jag kommer att prioritera mig själv till 100 procent. Jag har bra folk i stallet och är inte det minsta orolig över det. Jag kommer att komma tillbaka när jag känner mig redo för det.

Per Lennartssons hästar har tagit en seger på tio starter under 2020.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS