Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Blir livsfarlig med lucka"

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Valeur startar i V86-8 på Solvalla ikväll. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Peter G Norman har två hästar till start på Solvalla ikväll varav en startar på V86. Här berättar han om sina hästars chanser.

Publicerad:

Peter Normans V86 häst är inte med förrän i sista avdelningen. Det handlar om Valeur (V86-8) som har fått innerspår bakom startbilen.

– Valeur kan inte hålla ledningen och kommer köras på chans ikväll. Skulle han ha lite flyt kommer hästen vara ruskigt gynnad av att köra på innerspår och får han luckan kommer han flyga lågt över upploppet. När jag vann med honom över kort distans för ett par starter sedan fick han ett snällt lopp invändigt och när luckan kom den gången höll hästen på att springa ur selen. Det var ett ovanligt upplopp som man sällan är med om. Han känns väldigt bra för dagen och får han luckan tror jag han kommer explodera på upploppet och då blir han livsfarlig, säger Peter G Norman.

Redan i kvällens tredje lopp på Solvalla har Norman sin första häst till start. Det är treåriga stoet Sheilah Laday (lopp 3) som precis i de två senaste starterna kommer köras av Torbjörn Jansson.

– Sheilah Laday är bra i ordning och känns fortsatt kanonfin efter segern senast. Hon är inte så snabb från start och läget är lite lurigt. Det är risk för vingel. Jag har lite svårt att sätta in henne i loppet, men jag hoppas hon kan få med sig en bra bit av priskakan, säger Peter G Norman.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS