Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Boden nappade – bekostar egen tävlingsdag

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
David Zimmer. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Förbundet erbjöd tävlingskostnadsersättning och sedan fria händer.
Bodentravet var enda banan som nappade på idén.
25 juli körs en kväll där travbanan helt på egen hand står för prispengarna.
– I vår region är starttillfällen efterfrågat, därför satsar vi på det här, säger David Zimmer.

Publicerad:

Ansåg banorna att aktuellt antal tävlingsdagar inte var tillräckligt gavs möjligheten att arrangera ”egna” tävlingar med stöd från förbundet. Tävlingskostnadsersättningen bjöd ST på medan banan på egen hand fick lösa prispengar.

Åtta lopp totalt

Under 2020 kommer det att köras en sådan dag: Boden lördagen den 25 juli.

– Planen är att köra fem lopp med 20 eller 25 000 kronor i förstapris och tre stycken lopp med 10 000 kronor i förstapris. Vi erbjuder helt enkelt startmöjligheter. Vi gör det för att det är efterfrågat i vår region.

Tydligt besked

Hur finansieras dagen?

– Vi får plocka från egen kassa, lägga upp en budget för året där det ryms. Förhoppningsvis ska vi kunna ro ihop marknadsintäkter så att det inte drabbar vårt resultat allt för mycket. Vi har ganska bra ekonomi och en slimmad organisation. Visst, det här får ställas mot något vi då inte kan göra, men frågar vi våra medlemmar är beskedet tydligt: Fler tävlingsmöjligheter.

Det känns som att ni ”äger” dagen på ett annat vis nu, kan man gå ”helt bananas” på något vis?

– Haha ja, det kanske man kan. Vi har inte bestämt när på dagen vi kommer att köra loppen och inte utformningen av den heller. Utgångspunkten är att bjuda på en riktig sommarfest.

Andra ändringar för Boden

Av kalendern att döma flyttar ni med anledning av det här även på er berömda kuskmatch Björnkampen.

– Ja, den tidigareläggs ungefär två veckor till 7 juli. Ska vi locka kuskar från kontinenten så tror jag det är lite bättre.

Med anledning av så kallade kalendereffekter så ligger Norrbottens Stora Pris två veckor efter Elitloppet 2020.

– Samma helg som Oslo Grand Prix. Det lär bli huggsexa om eliten den helgen. Dessutom kör Finland storlopp den dagen. Men det är inget man kan gnälla på, så här blir det i kalendern ibland. Normalt har ju Jämtlands Stora Pris tampats mot Oslo, nu är det vår tur – och för Östersund är det kanske inte helt optimalt att köra en vecka efter Elitloppet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS