Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle i bländande stil

Foto: Maria Holmén
Bold Eagle vid en tidigare start på Vincennes. Foto: Maria Holmén

Bold Eagle är redo. Med fem veckor kvar till Elitloppet lämnade Sébastien Guaratos superstjärna ett starkt formbesked när han i läcker stil joggade hem Prix de l’Atlantique på 1.12,2/2.150 meter med rubbet kvar i mål. 

Publicerad:

Grupp I-loppet Prix de l’Atlantique på Enghien med 90.000 euro i förstapris samlade namnkunniga hästar som Up and Quick, Ave Avis, Tiego d’Etang och Bolero Love. Men alla skulle få agera statister i skuggan av suveränen Bold Eagle, som gjorde sin första start sedan Prix de Paris i februari och nu genrepade inför Elitloppsäventyret i maj. 

Bold Eagle med Franck Nivard i sulkyn stod på innerspår bakom bilen och med en väldigt snabb öppning hade konkurrenterna inte en chans att utmana om spets. Ekipaget fick stallkamraten Booster Winner i rygg och på första långsidan övertog Bolero Love dödens från Ave Avis. Efter en snabb öppning kunde Bold Eagle dämpa rejält och första 1.150 gick via 13.0. 

Tempot höjdes efterhand och första 1.650 meterna gick efter 12.4. Bold Eagle låg friskt på bettet hela vägen och i upplösningen spänstade han undan i läcker stil, på 1.12,2/2.150 meter. Frågan är om sexåringen någonsin sett bättre ut och dagens intryck gav mersmak inför Elitloppet om fem veckor. 

Sebastien Guarato kunde glädja sig åt en dubbel i loppet. Billie de Montfort med David Thomain satt mestadels i fjärde invändigt, fick helt fritt mitt på det långa upploppet och flög fram sista biten med en sylvass spurt till andraplatsen. Ave Avis fullföljde fint efter en bra resa och tog hand om tredjeplatsen före Booster Winner och Duke of Greenwood. Bolero Love tröttnade i dödens och tappade över upploppet. 

Storloppet avgjordes utan svensk medverkan, Kenneth Häggströms Super Ariel skulle ha startat men ströks tidigare under lördagen. 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS