Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle missade starten

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det hjälpte inte att han var nyklippt och gick barfota runt om för andra gången. Bold Eagle var aldrig inne i matchen i årets upplaga av Prix d'Amérique, utan slutade sexa.

Publicerad:

Det var starten som förstörde för ”Örnen” den här gången.
– Vi blev lurade. Det verkade bli omstart, men sedan släppte de iväg den ändå och Franck Nivard hamnade väldigt långt ner. Bold gick sedan 1.06 i uppförsbacken medan det sedan avslutades i 1.08-tempo framme i täten. Det gick förstås inte, men hästen gjorde en fullt godkänd insats som sexa, sade tränaren Sébastien Guarato, som inte heller hade någon lycka med sina fyra andra startande.
– Nej, trion Carat Williams, Valko Jenilat och Billie de Montfort kom också iväg för dåligt första biten för att kunna vara med och slåss om några prisplaceringar. Eridan var den enda av mina som fick en bra start, men han tappade travet till slut och föll på det istället.

Bold Eagles delägare Pierre Pilarski tog motgången med fattning och var nöjd med sin hästs insats, däremot förstås inte resultatet.
– Jag förstod tidigt att det var kört med tanke på starten. Sedan gjorde hästen det fullt godkänt, det går inte att begära så mycket mera som loppet blev kört.

Pilarski hyllade också vinnarekipaget Jean Michel Bazire och Belina Josselyn.
– Vi förlorade inte bara mot bästa hästen, utan även den främste tränaren. Bazires insats i dag att bli etta, tvåa och fyra var verkligen väldigt imponerande.

Enligt Pilarski blir det både Prix de France och Prix de Paris för Bold Eagles del. Han fick också frågan om en ny eventuell start i Elitloppet.
– Om jag själv fick bestämma så skulle vi starta i år, men de övriga delägarna är inte lika sugna på det. Men dörren är inte helt stängd.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS