Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle startar inte

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Bold Eagle kommer inte till start i Prix de l'Atlantique. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Det blir ingen start för Bold Eagle i Prix de l'Atlantique. Det rapporterar franska medier under fredagen.

Publicerad:

Björn Goop skulle få chansen att köra Bold Eagle i Prix de l'Atlantique på Enghien under lördagen. Så blir det inte. Nyheten rapporteras av franska Equidia på fredagskvällen. Bold Eagle är struken på grund av dåliga blodvärden.
– Allt gick bra i jobbet, men vi tog ett blodprov vilket var dåligt. Veterinären tror att han har fått ett virus. Vi kan inte starta en häst som höga vita blodkroppar och som inte är 100 procent, säger Thomas Bernereau, delägare i Bold Eagle.

– Vi står över det här loppet och så bestämmer vi sedan tillsammans med Sébastien Guarato om vad som händer. Vi kommer att ta prov inför varje start för att vara säkra på att allt är bra. Är det någonting som inte stämmer kommer han inte att starta. Redan efter loppet i Cagnes-sur-Mer hade han höga vita blodkroppar, men vi kollade honom emellan starterna och då var allting bra. Vi kommer att ta ett nytt prov i början av nästa vecka och så får vi se hur det utvecklar sig.

Björn Goop skulle även ha fått chansen att köra Bold Eagle i Prix de Bretagne 2017, men då ströks han på grund av en hovböld.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS