Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle till Kanada

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Bold Eagle och Björn Goop efter tredjeplatsen i Mastersfinalen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Efter målgången i Trotting Masters-finalen bekräftade Sébastien Guarato att Bold Eagle ska ut på långresa. Nästa start blir i Breeders Crown på Mohawk den 26 oktober – och Björn Goop har fått frågan om att köra hästen.

Publicerad:

Nästa start för Bold Eagle blir i Breeders Crown på kanadensiska Mohawk. Det bekräftade hästens tränare Sébastien Guarato för Travronden efter tredjeplatsen i Mastersfinalen.
– Han gjorde det bra, men på upploppet gick sulkyn sönder. Nu siktar vi på att starta i Kanada i oktober. Det blir nästa start för honom, säger Sébastien Guarato.

Björn Goop körde Bold Eagle i Mastersfinalen.
– Han kändes fin. Jag hade en idé om att vara med så långt fram som möjligt från början, men sedan kom det hästar tidigt och då valde jag att glida med där bakom. Vi blev lite störda in på upploppet och där tappade vi en del fart. Han spurtade bra och gör det bra varje gång, säger Björn Goop.

Blir det du som kör honom i Kanada?
– Kretsen runt hästen har pratat om det, men jag behöver kolla upp lite närmare så att det passar. Det skulle vara kul så klart, men det måste passa med min egen verksamhet hemma också.

Breeders Crown körs den 26 oktober över 1609 meter autostart och har 500.000 dollar i samlad prissumma. Åttaårige Bold Eagle står noterad för 45 segrar på 66 starter och har sprungit in 4.686.020 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS