Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle tog elfte raka

Foto: JEANNIE KARLSSON
Bold Eagle tog under lördagen sin elfte raka seger när han vann storloppet Prix de Selection på Vincennes. Foto: JEANNIE KARLSSON

Supertalangen Bold Eagle fortsätter att rada upp segrar. Idag kom elfte raka triumfen när han vann Prix de Selection (€240.000) på Vincennes.

Publicerad:

Franske topptränaren Sebastien Guarato har två av fyraårskullens bästa hästar i träning. Stoet Billie de Montfort (e. Jasmin de Flore) kördes till ledning för att 1.300 meter från mål släppa stallkamraten Bold Eagle till tät. Tempot första 1.175 meterna låg på 1.10,5.
Bold Eagle knatade på i sin karakteristiska stil med ganska låg huvudföring och hade inga som helst problem att ta en ny triumf på Vincennes tillsammans med Franck Nivard i sulkyn. Denna gång var segern värd 108.000 euro och totalt har den fyraårige hingsten tjänat 522.800 euro.
Segertiden blev 1.11,4/2.175 meter och Billie de Montfort följde med till andraplatsen, en tiondel efter vinnaren.
Det här var elfte raka segern för Bold Eagle (e. Ready Cash – Reethi Rah Jet). Det var hans sjätte raka seger på Vincennes som innefattar bland annat vinsten i Criterium des 3 Ans den 7 december förra året.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.