Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle utan bekymmer

Foto: MIA TÖRNBERG
Bold Eagle och Franck Nivard. Foto: MIA TÖRNBERG

En lugn liten åktur och sedan hade Bold Eagle bärgat tolfte raka segern.

Publicerad:

Spelarna räknade med att Franck Nivard skulle köra Bold Eagle (e. Ready Cash) i kringlor runt konkurrenterna och det var lite så det blev i eftermiddags på Vincennes. 
Sébastien Guaratos fyraåring behövde aldrig pressas i botten när han tog hem Grupp 2-löpningen Prix Phaeton på tiden 1.16,1/2.875 meter. 
Nivard hittade tidigt ner i andra utvändigt, men bemödade sig inte att avancera fram med sin storfavorit och efter en kilometer var han till och med nere i fjärde inner och vilade. 
Med hälften kvar att springa valde han dock att låta Bold Eagle gå fram utvändigt om ledande Buffalo de Beylev som fått bestämma tempot till strax under 1.20. 
Kort senare satt också favoriten i spets och då kom en tempoökning (1.17,8 första 1.850 meterna).
Över upploppet satt bara Nivard och bevakade konkurrenterna och Bold Eagle vann utan att pressas med säker marginal före tvåan Baltic Charm och trean Brilliantissime.
Förstapriset var 54.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS