Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Borde vinna snart"

Foto: MIA TÖRNBERG
Stefan Persson. Foto: MIA TÖRNBERG

Tio starter, ingen seger.
– Det finns förklaringar, men han borde vinna snart, säger Stefan Persson om Wingait C.H.
Uppenbarligen en av kvällens snackhästar.

Publicerad:

– Alla tipsters, inklusive Travronden, har ringt om Wingait idag. Ni verkar tycka att det är läge för honom att vinna, men det blir väl inget bra spelvärde då? Dessutom riskerar vi få gå utvändigt om R.G.'s Thunderbolt, säger Halmstadtränaren. 
Det var ju faktiskt ”skrik” på Wingait C.H. redan i Kriteriet Consolation på Solvalla senast och då stred han tufft bakom Heavy Sound. 
– Vi ryckte skorna på honom då och han blev lite tassig så jag kunde inte köra för fullt på honom. Han är lite plattfotad och det är en sådan där häst som man måste välja barfotatillfällena med. Ikväll blir det skor runt om, säger han.
Hur ser du på kvällens uppgift?
– Det är ett litet, men tufft fält. Tyske Halva von Haithabu vet jag ska vara väldigt startsnabb och R.G.'s Thunderbolt får kanske överta. Det kan bli knas för vår del, men jag har en häst som normalt sett duger, säger Persson. 
Hästen har inte vunnit än på tio starter, men varit ute och gjort det riktigt starkt mot kulltoppar. Är inte det konstigt?
– Jo, men det finns anledningar. Hästen fungerade inte som jag ville i början av karriären, men har bättrat sig för varje start och hästen känns faktiskt ännu lite vassare efter förra loppet. 
Vad har brorsan Håkan sagt om din andra styrning under kvällen, Dark Xray i V86-5?
– Hästen har blivit behandlad efter segern och känns bra i träningen. Han tror dock att det kan fattas en genomkörare i honom och vi ligger lite lågt ikväll, säger Stefan Persson. 

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS