Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Börje Andersson 70 år

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Bergsåkersprofilen Börje Andersson fyller 70 år i dag och kan njuta av tävlingar från hemmabanan på födelsedagen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Hallå där och grattis till…
…Bergsåkers allt-i-allo Börje Andersson som i dag fyller 70 år!

Publicerad:

– Ja, kan du förstå…att man hunnit bli så gammal, tack så mycket.

Hur mår du i dessa tider?
– Bra! Men nu klev jag ju över i riskgruppen för coronaviruset…det är inget att skämta om, men jag går inte runt och dräller i folksamlingar. 

I travets tjänst sedan 1981

Hur många år har det blivit på Bergsåker?
– 39 stycken. Jag, Börje Holmlund och ett par till började sälja ett tips utanför entrén 1981 och sedan dess har det rullat på. Det är så roligt att träffa människor och framför allt de som kämpar hårt i den här branschen och som kan vara överlyckliga med en tredjeplats.

Och hur länge håller du på?
– Tja..man vet ju inte. Det får andra bestämma. När jag fyllde 40 tog Åke Svanstedt sin 1000:e seger, så man har varit med om en del. Det känns som att jag svänger in på upploppet nu men om det är Hagmyrens korta eller Axevallas långa får hälsan avgöra.

"Kan bli åtalad"

Humorn har inte försvunnit med åren. I dag körs det lunchtrav på hemmabanan och i ett av loppen har Börje Andersson, något oortodoxt, tippat en ostartad kallblodsmärr som knappt är spelad.
– Nästan så man kan bli åtalad för det, jag får erkänna att det gick lite snabbt när listorna kom och jag hann inte riktigt bilda mig helhetsuppfattning om det loppet, haha!
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS