Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Boss starkast i Grupp III

Foto: LETROT.COM
Foto: LETROT.COM

Yannick Alain Briand startade favoriten i dagens högst doterade lopp på Vincennes.
Boss du Meleuc vann också, knappt, men säkert.

Publicerad:

I Grupp III-loppet Prix Auguste Francois var det tre hästar som det på förhand skulle stå emellan, Boss du Meleuc (e. Lucky Blue), Carly och Vertige de Chenu. 

När den sistnämnde galopperade kort efter start kunde Alexandre Abrivard sätta sig lugn i ledningen med Boss du Meleuc, även om det kostade en del att ta sig dit. 

In mot sista sväng hade Matthieu Abrivard fått upp farten ordentligt i sadeln på Carly som suttit en bit bak i fältet under vägen, men man kom aldrig i farlig närhet. 

Istället var det den i rygg på Boss du Meleuc travandes Carla du Chatelet som utmanade den sista biten, men Boss du Meleuc stretade på tappert och tog karriärens femte Grupp III-seger. 

Under det förra vintermeetinget tog han tre Grupploppsegrar, däribland just i Prix Auguste Francois, så titelförsvararen lyckades vinna i år igen. 
1.10,6/2.175 meter blev tiden, vilket är en tiondel bättre än fjolårets segertid. 40.500 euro var triumfen värd.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS