Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Brenne Järven inledde med seger

Foto: TR Bild
Foto: TR Bild

Det blev hemmaseger i fredagens försök till Dubbelcupen på Romme. Brenne Järven vann i årsdebuten med tränaren Jörgen Westholm i sulkyn.

Publicerad:

Brenne Järven (e. Järvsöfaks) kom till Jörgen Westholms stall förra sommaren och tog sedan tre segrar på åtta starter i nya regin. På fredagen var det dags för årsdebut på hemmabanan Romme. Tioåringen startade med 20 meters tillägg över kort distans och kom iväg raskt ur volten.

Efter ett varv i tredje inner styrde Westholm ut i andraspår på bortre långsidan. Brenne Järven kom sedan upp hack i häl på ledande Hönn Blesa i slutkurvan och kort före mål var han i kapp och förbi. Segertiden skrevs till 1.23,6 – nytt rekord för Jörgen Westholms kapable valack. 

Förutom 50.000 kronor belönades Brenne Järven med tolv poäng i Dubbelcupens första meeting för året. Finalen körs på påskdagen 12 april, även den på Romme.

Fredagens tävlingar bjöd också på ett stayerlopp där favoriterna stod på tre olika volter. På start: kriteriefinalisten Djokovic, 40 meter bakom trefaldiga V75-vinnaren Macelleria och längst efter Narold Vox

Segerstriden stod dock mellan två andra hästar. En tapper Perfect Dynamite avväpnade ledande Macelleria mitt på upploppet, men fick till slut ge sig mot O.P.Q.C. (e. Classic Photo) som spurtade vasst från tredje par utvändigt. O.P.Q.C. vann på 1.16,4 över 3.200 meter med tränaren Markus B Svedberg i sulkyn.

Fighter Mearas (e. Ready Cash) rundade sedan av V64-spelet. Femåringen sköljde förbi favoriten Radetzky till spets och höll sedan undan till en säker seger. Fighter Mearas tränas av Svante Båth och kördes till seger Ulf Ohlsson.

Du hittar samtliga resultat från tävlingarna här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS